Dinçkardeşler Bobinaj, Uzman kadrosunda bulunan yetişmiş ustalarıyla Sivas redüktörlü dc motor Tamiri, Sarımı ve Bakımı servislerinde redüktörlü dc motor için gerekli arıza tespitlerini yaparak referanslarında da rahatlıkla görüleceği üzere üretim hızınızı kesmeden makinalarınızın hareket kabiliyeti olan redüktörlü dc motor sizlere güvenle ulaştırır. Bizleri Hemen Ara butonuna tıklayarak bizlere ulaşabilirsiniz.
Sivas redüktörlü dc motor Tamiri
Hatalı bağlantılardan dolayı oluşan dengesiz empedans, hatalı sarım teknikleri (hem yeni redüktörlü dc motor için hem de onarım edilenlerinde ) ve yalıtım şartları (sarımlardaki kısalıklar ve açıklıklar), redüktörlü dc motor nominal sıcaklığını ve güvenilirliğini tıpkı voltajdaki dengesizlikler benzer biçimde etkileyebilirler. Bunlara ek olarak redüktörlü dc motor kullanım maliyeti süratli şekilde artabilir. Mesela; 100HP bir redüktörlü dc motor fiyatı $0.05/kWh olan bir şebekeden elektrik alarak 8760 saat olan senelik emek harcama zamanının % 85’inde kullanılıyor ( bir yılda 7446 saat çalışıyor anlamına gelir) bu redüktörlü dc motor sarımlarında bir fazındaki 0.5 ohm’luk bir direnç artışı, bu motorda 2000$ extra bir harcamaya, başka bir deyişle Sivas redüktörlü dc motor Tamiri için görüldüğü üzere bir senelik giderinin %7’si kadar bir extra gidere neden olur. Bu küçümsenecek bir maliyet değildir. Referanslarımız kısmından müşterimiz olan değerli firmaları görebilirsiniz.
Sivas redüktörlü dc motor tamiri ve sarımı
redüktörlü dc motor dönen kısım (endüvi), duran kısım (endüktör), yatak, kapak, fırça ve kolektörden oluşur.
Sivas redüktörlü dc motor Tamiri için gördüğümüz motorlar genelde endüstride kullanılır. Motorun dairesel hızı uygulanan voltajla doğru orantılıdır. Çıkış momenti ise bobin akım gücü ile doğru orantılıdır. Eğer hareket duyarlı bir halde denetlenmek isteniyorsa geri besleme kullanılmalıdır. Genel DC servo motorlar, üzerilerinde yer ve hız algılayıcıları bulundurur. Büyük redüktörlü dc motor bobinli statorlar bulunurken, ufak olanlarında sabit mıknatıs statorlar bulunur. Samarium kobalt mıknatıslarının kullanılmasıyla yüksek güç/ağırlık oranlarına ulaşılır.
Sivas redüktörlü dc motor tamiri ve bakımı
Sivas redüktörlü dc motor Tamiri için önümüze gelen motorlarda sıkça görülen 4 temel arıza şunlardır: Yataklama, hatalı eksenel ayarlamalar, stator sarımları ve rotor sorunları. Elektrik motorlarında görülen arızaların %41’ini kapsayan yataklama problemleri, bununla birlikte redüktörlü dc motor sürtünme ve sarım kayıplarına sebep olduklarından dolayı enerji tüketimini artırır.
Stator sarım sorunlarının esas sebepleri şunlardır: Termal izolasyonun bozulması, sarımların neme maruz kalması, mekanik baskılar. Bunların sonucunda ilk olarak aynı bobin içindeki kondüktörlerin izolasyonu bozulur. Ondan sonra bu, aynı fazdaki bobinlere ve de ayrı fazdaki bobinlere sıçrar. Kondüktörlerdeki değişiklerin belirlenmesi, redüktörlü dc motor bozulmadan ilkin onarım edilmesine yada yenilenmeye olanak sağlar.
Sivas redüktörlü dc motor Tamiri nde rotoru arızaları genellikle, kırık rotor kısa devre çubuklarından, döküm boşluklarından ya da rotor ve stator arasındaki hava boşluğu düzensizliğinden kaynaklanır.