Siemens servo motorun sarımı

Siemens servo motorun sarımı
Siemens servo motorun sarımı
Dinçkardeşler Bobinaj, Uzman kadrosunda bulunan yetişmiş ustalarıyla Siemens servo motorun sarımı için tespitlerini yaparak referanslarında da rahatlıkla görüleceği üzere üretim hızınızı kesmeden makinelerinizin hareket kabiliyeti olan Siemens servo motorlarınızı sizlere güvenle ulaştırır. Bizleri Hemen Ara butonuna tıklayarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Siemens servo motorun sarımı Süreçleri

Fizyolojik ve görsel kontroller yapılır. Gövdesinde kırılma çatlama, bağlantı soketlerinde ve pinlerinde bir hasar olup olmadığı denetim edilir. Siemens Servo motor, dinamik testler yapılması amaçlı, dinamik kontrol makinasına bağlanır, mekanik ve magnetik alan kaybı olup olmadığı tespit edilir.

Rejeneratif elektriksel testler yapılarak servo motorun sargılarında, statör manyetik alanında ve rotor manyetik alanında güç kaybı olup olmadığı tespit edilir. Bu tespitlerin sonucunda Siemens servo motor mekanik kodları işaretlenmek suretiyle enkoder ve beden kodları tespit edilip, servo motor açılır, rotor ve statörün iç muaneyeleri yapılır.

ankara servo motor tamiratı
ankara servo motor tamiratı

Bu esnada motorun statöründeki mil üstünde mekaniksel problemler olup olmadığını idrak etmek için rotor, denge makinesine bağlanır milde salgı olup olmadığı tespit edilir. Sırasıyla motorun rulman yatakları ölçülür, deforma olduğu durumda çeşitli mekanik işlemler sonucunda ilkin rulman yatakları ölçü ve değerlerinde kalibre edilir. Rulman seçimi yapılır, rotor milinde salgı var ise denge yapılır. Statorde manyetik alan kaybı var ise mıknatıslar üstünde manyetik güçlendirme ve lüzumlu işlemler yapılır, statör sargıları denetim edilir. Herhangi bir mesele var ise sargıların sarımı yapılır, mesele olmadığı durumda tekrardan verniklerenek fırınlanır.

Siemens servo motorun sarımı bakmadan önceki kodlamaya gore toplanmaya hazır duruma getirilir. Beden toplandıktan sonrasında, servo motor üstünde bulunan resorver yada enkoderin tamiri, bakımı ve kalibrasyonu yapılır. Bundan sonraki süreçte servo motor, sırasıyla elektriksel testlerden geçer, ondan sonra manyetik alan testleri ve son olarak dinamik yük testleri yapılır.Siemens servo motorun sarımı için etiket değerlerine uygun, tork ve moment gücüne uygun olup olmadığı tespit edilir.

Servo motorun üstünde bulunan enkoder ve resorver’den uygun emek verme sinyalleri alınırsa, onarım ve rest işlemleri sonuçlanır. Siemens servo motorun sarımı bitiminde dış fizyolojik bakımları yapılır, aslına ve rengine uygun olan bir boya ile motor boyanarak fırınlanır ve yapınış yeni bir motor görünümüne kavuşturulur ve müşteriye teslim edilir.

 

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir